Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

8 σχόλια:

  1. O Agis Stinas ypirkse enas apo tous megalyterous apateones tis istorias. Ti na protopiasei kaneis? To oti itan arxeiomarksistis kai kata tis epanastatikis palis? To oti autoxrizotan protoporos pou tha didaske marksismo? To oti ekraze to EAM os ethnikistiko kai kalosorize to diethnismo metaksy ton germanon kai ton ellinon? To oti elege oti oi sfages ton amaxon apo ta fasistaria itan apotelesma ton prakseon ton antarton? To oti stirize tin sosialdimokratia kai tin pagkosmiopoiisi giati tha eferne tin isotita ton laon kai ton proletariako diethnismo? Xaxaxaxa! Exoume ksefygei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μυαλο εχουμε να κρινουμε. Ας προβληθει με το καλο και συζηταμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικά άτοπη η επιλογή για προβολή των απόψεων του Στίνα.

    Ο Στίνας κάνοντας κριτική (δήθεν από αριστερά) στο ΕΑΜ έφτασε να ενσωματώνει στην επιχειρηματολογία του όλα τα κλισέ της εθνικοφροσύνης για τους "Γερμανούς που εκεί που δεν δρούσε η αντίσταση (σε εισαγωγική η τελευταία λέξη στα κείμενά του), οι κάτοικοι δεν υπέφεραν τόσο πολύ, όσο στις περιοχές που ήταν δυνατός ο ΕΛΑΣ", για τις "σφαγές των κομμουνιστών" κλπ.

    Παραπέρα, είναι γνωστό ότι στον εμφύλιο 1946-49, υποστήριξε τον κυβερνητικό στρατό (όπως και ο πατήρ Γιωτόπουλος).

    Αισθάνομαι εξαιρετικά άβολα που το συντονιστικό μιας κατάληψης (που κατά τεκμήριο αποτελείται από ανθρώπους προοδευτικούς και "ψαγμένους") αποφάσισε να προβάλει τις απόψεις του συγκεκριμένου ανθρωπου.

    ΥΓ: Για να μην αρχίσουν διάφοροι καλοθελητες να "φωνάζουν" ότι είμαι σταλινικός, τούς πληροφορώ ότι είμαι ανένταχτος κομμουνιστής και όχι σταλινικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον πρώτο και τον τρίτο ανώνυμο...
    Ναι, ρε παιδιά, τι γίνεται τώρα, θα τρελαθούμε εντελώς...; Ο Στίνας ανήκε στους Αρχειομαρξιστές, μερίδα ατόμων αρχικά του ΚΚΕ και μετά διαγραμμένων, δήθεν τροτσκιστών και τα συναφή. Οι άνθρωποι είχαν τόσο πολύ σαλτάρει που χαιρέτιζαν την γερμανική εισβολή στην ΕΣΣΔ ως "μέσο επίτευξης της επανάστασης" ενάντια στο "χειρότερο κακό, τον σταλινισμό". Ναι, ο σταλινισμός υπήρξε μια φασιστική δικτατορία επί του λαού της Ρωσίας αλλά όχι και να πάρεις το μέρος του Χίτλερ και των Αμερικάνων γι αυτό! Πώς και δεν προβάλατε και την ιστορία του ΕΔΕΣ και του Ζέρβα που δεν ήθελε ν' ανέβει στο βουνό να πολεμήσει ως αντιμιλιταριστική και διεθνιστική!

    ΥΓ 1: Οι Αρχειομαρξιστές κι ο Γιωτόπουλος (πατέρας του γνωστού της 17Ν) τάχθηκαν στην πλευρά του "Εθνικού Στρατού" και χαιρέτισαν τη νίκη και την επικράτηση των ναπάλμ, των Εγγλέζων και των Αμερικανών/ΝΑΤΟϊκών επί των κομμουνιστών (έστω και του ΚΚΕ). Αυτό τον "αντιμιλιταρισμό" και "διεθνισμό" πλάσαρε η εκδήλωση; Τους φιλοφασίστες και φιλοϊμπεριαλιστές; Εδώ κάποιοι είπατε ότι αρνείστε τη στράτευση και το ΝΑΤΟ και προβάλετε θέσεις λασκαρισμένων υποστηρικτών του; Μην τρελαθούμε κι εμείς...

    ΥΓ 2: Μου φαίνεται ή μόνο το Συντονιστικό του Φυσικού ασχολείται με κάτι τέτοια θέματα; Τα υπουργεία στέλνουν εγκυκλίους για την εφαρμογή του νόμου, περνάνε μέτρα, η χρεοκοπία είναι προ των πυλών κι ο κοινωνικός αναβρασμός μεγάλος κι ασχολούμαστε με τον Στίνα, το στρατό, τις σημαίες και τους φασίστες/εθνικιστές...;

    ΥΓ 3: Ναι, είμαι ανένταχτος κομμουνιστής. Όχι, δεν είμαι ούτε τροτσκιστής, ούτε λενινιστής, ούτε σταλινικός, ούτε μαοϊκός, ούτε τίποτα. Αλλά κάποια πράγματα κάνουν μπαμ μερικές φορές, δε νομίζετε...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί κάποιος να ενημερώσει για το αποτέλεσμα της τελευταίας συνέλευσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατάληψη μέχρι και την Παρασκευή 14/10 και συνέλευση την ίδια μέρα στη 13:00. Αν μπορείς, έλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξερει κανεις απο εσας αν προκειται να ανοιξει η σχολη στις 17...???Ευχαριστω πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και τι είμαστε εμείς για να ξέρουμε; Απόγονοι του Τειρεσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή