Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κείμενο Συντονιστικού Κατάληψης Φυσικού

Προς όλους αυτούς που τόσο καιρό πετάνε λάσπη στους καταληψίες, τις καταλήψεις και αντιμάχονται το κίνημα της διεκδίκησης και της αμφισβήτησης αναπαράγωντας την τρομολαγνεία των Μ.Μ.Ε. και όλων των ''καλοθελητών'', έχουμε να τους πούμε τα εξής:

Η κατάληψη είναι ένα μέσο πίεσης, το οποίο διασφαλίζει την ικανότητα να μπορούμε να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης, τόσο μιας καλύτερης σχολής, όσο και μιας καλύτερης κοινωνίας. Εν καιρώ κανονικής λειτουργίας του τμήματος, πόσο μάλλον σε περίοδο εξεταστικής, είναι προφανές, αλλά και ιστορικά αποδεδειγμένο, οτι οι πηγές αντίστασης είναι μειωμένες έως και ανύπαρκτες. Για αυτό το λόγο, επιλέγουμε να παλέψουμε μέσω της κατάληψης.

Η σχολή μας αντιμετωπίζει ποικίλα προβλήματα ορισμένα εκ των οποίων είναι η καθηγητική αυθαιρεσία, η εντατικοποίηση των σπουδών και η στείρα γνώση, χωρίς τη δυνατότητα αμφισβήτησης και κατ'επέκταση καλλιέργειας κριτικής σκέψης. Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν η διάσπαση του πτυχίου σε τίτλους σπουδών (τριετής φοίτηση/bachelor, master) και, σύμφωνα με απόφαση του τμήματος, η κατάργηση των πτυχιακών εξεταστικών και ο περιορισμός των δηλωθέντων μαθημάτων σε οχτώ.

Εκτός από την συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε από το υπουργείο,τα Μ.Μ.Ε,τους καθηγητές έχουμε να αντιμετωπίσουμε και όλους αυτούς που επιλέγουν πρακτικές ατομικισμού.

Αυτούς που επιλέγουν το διαδίκτυο ως μέσο πολιτικής αντιπαράθεσης απαξιώνοντας την συνέλευση , επί της ουσίας , με το να μην εκφέρουν καμία απολύτως άποψη. Αυτό,έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη τεκμηριωμένου λόγου και ουσιαστικής συζήτησης.

Στον αντίποδα όλων αυτών προτάσσουμε τη συλλογικοποίηση του αγώνα μας από τα κάτω και την αντίσταση σε κάθε μορφή καταπίεσης εντός και εκτός του πανεπιστημίου. Με τον τρόπο αυτό έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε άμεσες αποφάσεις για την ζωή μας ,για την σχολή μας και να τις υλοποιήσουμε.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΑΣ

Συντονιστικό κατάληψης φυσικού Ιωαννίνων

10 σχόλια:

  1. Ψηφίστηκε καταληψη τελικά στη συνέλευση της Παρασκευής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα τα πουμε στο δικαστηριο κωλοπαιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύρε μας στα δικαστήρια, φασιστάκι ανώνυμε παλικαρά, να δούμε επιτέλους ποιος και πόσο ανώνυμος είσαι και να σου γίνει η ζωή εφιάλτης που ακόμα κι ο θάνατος δε θα σε σώσει... Έλεος με τους προβοκάτορες και τα μαμόθρεφτα του facebook ρε admins!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, κατάληψη μέχρι την επόμενη Παρασκευή 7/10 κι εκ νέου συνέλευση την ίδια μέρα στο Αμφιθέατρο 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερυθροδερμε, πλακα εκανα στο 2ο σχολιο. Ειμαι μελος της καταληψης και ειπα να δω καμια αντιδραση για χαβαλε. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πες το έτσι ντε, είπα μην παίχτηκε τίποτα σαν εκείνο το χαρτί που είχαν αφήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλό θα ήταν να κάνετε καινούρια ανάρτηση μετά το πέρας κάθε συνέλευσης.. να ενημερωνόμαστε κ εμείς που είμαστε μακρυα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τελικα ισχυει?καταληψη μεχρι της 7/10??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέτω έναν προβληματισμό:

    http://edopolytexneio.gr/arthra/1378

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατάληψη μέχρι τις 7/10 και συνέλευση την ίδια μέρα στο Αμφιθέατρο και ώρα μία το μεσημέρι.

    Καλώς ή κακώς, το φοιτητικό κίνημα είναι η σκιά του παρελθόντος του κι αυτό διότι σταδιακά, από το '85 και μετά, άρχισε να αλλάζει η σύσταση του πληθυσμού, βάσει ταξικών κριτηρίων. Η αγωνιστικότητα έπεσε, γέμισε παιδιά μικροαστικών οικογενειών που έφεραν τη χαρακτηριστική συμπεριφορά εκκρεμούς μαζί τους. Αυτό παλεύουμε να ενσωματώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε αλλά και να συγχρονίσουμε με όλη την υπόλοιπη κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή